Pingus - En vin i verdensklasse

 Mens andre spanske vine har opnået international anerkendelse, er Pingus en af ​​de få, der har sluttet sig til rækken af ​​verdens mest eftertragtede vine. Som Coche-Dury’s Corton-Charlemagne, Guigal’s ene vingård Côte Rôties eller Giacomo Conterno Monfortino, er Pingus kendt og beundret, der i verden hvor stor vin diskuteres.

Som de andre værdsatte navne har Pingus en kvalitet, der ofte mangler i nutidens "moderne" vine - en følelse af fuldstændig individualitet. Der er ingen anden vin i verden, endsige Spanien, det er ligesom Pingus, og den singularitet er et af de grundlæggende krav til god vin.

 

De tidlige år for Pingus

Pingus produceres af den visionære danske vinproducent Peter Sisseck. Peter Sisseck ankom til Spanien i 1993 for at styre et nyt projekt, Hacienda Monasterio. Mens han plantede og udviklede Monasterio, begyndte han at drømme om de gamle vinstokke, han så stiplede op i området omkring Ribera del Duero landskabet. Ved årgangen 1995 havde Peter fundet flere gamle vinmarker, der inspirerede ham til at lave sin egen vin. Han kaldte det "Pingus", efter hans barndoms kaldenavn.

Man kan kun forestille sig, hvad reaktionerne var, da Peter dukkede op i Bordeaux i marts 1996 ved førsteklasses smagninger. Men i slutningen af ​​ugen var Pingus måske den største historie for den kommende sæson. Robert Parker annoncerede vinen på bagsiden af ​​sin Wine Advocate, hvilket gav en uhørt score på 96-100 point. Verden lagde mærke til den specielle vin, og Pingus var på vej.

 

Pingus skubber grænserne

Fra begyndelsen var Peters vision at skubbe den gamle Tempranillo til sine øvre grænser. Han brugte de første par år på at beskære vinstokkene, så de kom tilbage til en sund balance – stokkende blev rettet, sænket, og stammerne blev beskåret til 1-2 knopper per stub. Udbyttet har typisk været under et ton pr. hektar.

Pingus er gæret i store trækar og når den først er på fad, efterlades den oftest alene. Pingus er i sandhed en vin, der er magisk i den måde, at den balancerer anden verdenske rigdom med en sjælden følelse af elegance.

Peter Sissecks arbejde på vingården er blevet imiteret bredt, og mange vine kan efterligne de eksotiske teksturer, som Pingus besidder. Alligevel, mens de nærmer sig Pingus 'stil, har ingen af ​​disse nykommere den kontur, der definerer Pingus.

I løbet af det sidste årti har Peter Sisseck løbende raffineret sin oprindelige vision. Siden 2001 har han forsøgt at anvende biodynamisk vinavl for at få en sundere balance i sine vinmarker. På vingården har han lavet subtile, men vigtige ændringer, der tager sigte på at tamme regionens naturlige kraft og give mere afgrænsning og dybde til Pingus-stemmen.


Del indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →


0 Komentarer

Efterlad kommentar

Venligst bemærk, at kommentarerne skal godkendes før de bliver vist.