Vinserien: Frankrig, Bourgogne

Oprettet af Marie Grøndahl

Vinovano sælger kvalitets vine fra Frankrig, Italien og Spanien. I kommende indlæg vil vi sætte fokus på de forskellige lande, og dets vinregioner for, at finde frem til hver deres unikke kendetegn, så du kan vælge en vin med en god historie, som passer til dig og din smag.

Denne gang er der fokus på regionen Bourgogne.

 

Frankrig
Frankrig er verdens førende indenfor vin, grundet deres kvalitetsvine, deres druer og metoder som efterlignes af andre vinlande. Med mere end 2000 års erfaring og eksperimenteren, er vindrikning blevet en inkorporeret del af den franske kultur, hvor 47% af franskmænd drikker vin fra franske vinbønder.

Frankrig har et klima, som er hverken for varmt eller koldt, hvilket betyder, at Frankrig er bedst egnet til at vindyrkning. Dette har givet dem status som verdens største producent af drikken, med ca. 8 millioner flasker hvert år. Den franske vin bliver produceret på over 800.000 hektarer fordelt over 13 regioner, som spænder over alle slags vintyper og smagsvarianter.

 

Bourgogne
Bourgogne strækker sig fra Auxerre til Lyon mod syd. Distriktet er kendt for deres mange bakkeskråninger, hvor de bedste vine har deres drue hængende, da de her får mest sol og samtidig er i læ for regn.

Vin fra bourgogne

Bourgognes historie går tilbage til det 2. århundrede, hvor munke og klostre var været med til, at forme området. I 1800-tallet begyndte området at eksportere deres vin uden for regionen, men de kom i konkurrence med Champagne området, der dengang producerede mat rødvin.  I slut 1900-tallet fik Bourgognesk vin sin verdensgennembrud, da de omlagde og forbedrede deres vinproduktion, hvilket har resulteret i den dybe og komplekse vine vi ser i dag fra området.

Bourgogne vine er ofte en favorit blandt hvid vinelskere, grundet deres elegance og kompleksitet.
Rødvinen fremstilles efter opskrifter som stort set alle i regionen efterlever, da der arbejdes med den delikate Pinor Noir druesort til fremstilling af vin.

 

Vinovanos vin fra Bourgogne regionen
Vinovano forhandler én vin fra Bourgogne regionen i Frankrig. Vores Domaine Pierre Morey 2014 - Bourgogne Aligoté. Vinen er en vidunderlig vin med dybte, fedme og kompleksitet, som den har fået efter at have gennemgået en spontangæring og efterfølgende lagret i 12 måneder i cementtanke. Til trods for at den ikke er fadlagret, fremstår den med en dybde og et lag af fedme, samt en kompleksitet, som placerer Morey’s Aligoté i feltet blandt de bedste Aligoté’er fra Bourgogne.

 

 

Læs mere om Vinovanos vin fra Bourgogne distriktet eller køb vinen her. 

 

TIP!
Hvis du har lyst til at smage flere vine fra Bourgogne kan du kommer til vinsmagning d.23/3 i København hos det Kgl. Hofleverandør Kjær Sommerfeldt. Læs mere om arrangementet, eller bestil billetter her.

 

Links
Hvis du vil læse mere om Bourgogne og dets vine kan du besøge disse sider:

Vinlex.dk
Vinsiderne.dk
Denstoredanske.dk

 

 

 

 


Del indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →


0 Komentarer

Efterlad kommentar

Venligst bemærk, at kommentarerne skal godkendes før de bliver vist.