Vin fra Italienske Veneto

Veneto regionen

Veneto vine er nogle af Italiens mest kendte eksport vine - navnene på Soave, Bardolino og Valpolicella har længe været forbundet med særdeles god italienske vine. Alligevel er der meget mere til denne region, og meget mere bag navnene på de mest kendte vine. Med 26 DOC'er og 13 DOCG'er har Venedigs region en betydelig produktion af kvalitetsvin samt vin til fornuftige priser.

Soave området

Soave vine er lavet af Garganega og Trebbiano di Soave druer dyrket i bakkerne mellem Gardasøen og byen Soave i den vestlige provins Verona. Druerne er forblevet meget populære for deres friske, rene og sprøde smag og de gode muligheder der er for sammenspillet med mad. Der har været nogle nylige tiltag til forbedring af kvalitet og kompleksitet. Soave Superiore har sin egen DOCG og indikerer en lidt stærkere vin, der har gennemgået en vis aldring. Inde i det almindelige DOC indikerer Soave Classico, at druerne kommer fra udvalgte vinmarker, der anses for at være de bedste. Populariteten af ​​Soave vin kan ses på den volume der bliver eksporteret, hvor Soave vin rangerer som nummer tre efter Chianti og Asti, blandt Italiens klassificerede vine.

 

Vin fra regionen veneto er særdeles god

Valpolicella området

Den næst mest populære vin i Veneto er fra området Valpolicella. Den lette og nemt drikkende røde blanding af Corvina, Rondinella og Molinara druer har historisk været beregnet til en kort lagring, og kan derfor komme hurtigt i glasset. En af Italiens mest interessante vine er et produkt af disse tre druer, den dybe, mørke Amarone della Valpolicella, der for nylig blev fremmet til DOCG-status. Lavet af delvist tørrede druer i vinmarkerne nord for Verona, er det en struktureret, kompleks og blød vin, som har fået en nærmest kultisk status, der følges blandt vinindustriens elite. Den søde Recioto della Valpolicella DOCG har fået en lignende efterfølger og er anerkendt som en af ​​Italiens fineste indenfor søde vine. Ripasso-metoden, der involverer henvisningen med pomace (resterne af de druer, der allerede er presset), er måske en af ​​regionens største resultater i vinfremstilling.

Bardolino er lavet af samme trio af druer og er kendt for sin dejlige kirsebærduft og letdrikkende natur. Som Bardolino Superiore har den fået DOCG status. Derudover er en pink Chiaretto version også populær. Som en Vino Novello frigives noget vin fra regionen som en nylavet vin den 6. november hvert år, klar til at drikke og uden tanniner. Udøvelsen af ​​kulstofmacerering anvendes til at fremskynde fermenteringsprocessen, den samme fremgangsmåde, der anvendes i franske Beaujolais.


Bianco di Custoza er en DOC hvidvin, som naboerne Bardolino, ligger på bredden af ​​Gardasøen. Lavet af Garganega, Trebbiano Toscana og Friuliano druer, er det populært at drikke en sådan vin lokalt og fortjener måske bredere anerkendelse internationalt. Lessini, lavet mellem Verona og Vicenza, er en DOC for tørre hvide, der oftest er mousserende. Dens vine er værdsat lokalt, men sjældent set i udlandet - den karakteristiske Durello drue er ikke kendt internationalt.

 

Lækker hvidvin fra veneto

Doc'er i Veneto


Der er en række DOC'er på Veneto's centrale bakker. Vine fra Gamberalla ligner dem fra Soave, og de fra Colli Berici har tendens til at være enkle sorter fremstillet af Tocai, Pinots, Merlot og Cabernet Sauvignon. Breganze har nogle interessante sorter af vin fra fremmede druer, men dessertvinerne fra Torcolato er de mest værdsatte. I Treviso, nord for Venedig, er byerne Conegliano og Valdobbiadene, hvor den populære boblende Prosecco fremstilles ved hjælp af Charmat-metoden, hvor den anden fermentering foregår i store tanke. I 2009 blev Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene blevet DOCG og opmuntrede til reducerede udbytter i vinmarkerne. Prosecco produceres også i den omkringliggende Montello e Colli Asolani zone. Producenterne eksperimenterer med at lave mousserende vine baseret på Chardonnay og Pinots på samme måde eller ved hjælp af den traditionelle metode.

 

Internationale druer i Veneto


Internationale druesorter er vigtige i Venedigs region, Merlot og Cabernet Franc har i lang tid været "arbejdsheste" sorter for regionen. Blanding af de to er stadig vigtig for egnens produktion. Små eg tønder bruges til aldring, så de resulterende vine har en fremragende struktur og stor kompleksitet. Hvide vine fra Pinot Grigio, Sauvignon og Chardonnay vinder i popularitet, og de seneste versioner responderer godt på aldring på egetræ. Fem af DOC-zoner deles med andre regioner - Garda, Lugana og San Martino della Battaglia deles med Lombardiet og Lison-Pramaggiore (samt Lison DOCG) med Fruili. Valdadige DOC, hvis tørre og amabile vine forbedres, deles med Trentino-Alto Adige.

 

Vinovanos vin fra Veneto

Hos Vinovano har vi vin fra veneto. Især vores to populære mousserende vine fra Villa Teresa, er værd at fremhæve når tanken går på Veneto regionen. 
Villa Teresa Rose Frizzante - Corda kendetegnes ved sin pæne flaske, der med sit lyserøde indhold springer i øjnene. Vinen er lavet på den lokale Raboso drue, der giver en smagsoplevelse i særklasse. Denne vin er især god som en let sommerdrik eller ved festlige lejligheder. Vinen er dyrket efter økologiske principper

Villa Teresa Rosé Frizzante - Corda

Villa Teresa Prosecco Frizzante - Corda er en anden vin fra veneto regionen. Den kendetegnes ved at have en blid og mousserende smag. Vinen velegner sig særligt til lette desserter. Vinen er som ovenstående vin også dyrket efter økologiske principper. 

 

 

Søger du andre vine end fra Veneto regionen, så se vores udvalg her
Del indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →


0 Komentarer

Efterlad kommentar

Venligst bemærk, at kommentarerne skal godkendes før de bliver vist.