Vinregionen Beaujolais

Beaujolais - en skjult skat

Beaujolais er måske for mange, en ganske ukendt vinregion i Frankrig. Selvom Beaujolais, målt på mængden af produceret vin årligt, er ganske stor. Helt reelt tilhører Beaujolais regionen den mere kendte region Bourgogne, som mange nok finder lagt mere klingende i deres vin-øre. En sjov viden er at Beaujolais jævnligt producerer mere vin end i resten af Bourgogne regionen, selvom den størrelsesmæssigt er langt mindre.

Selvom regionen geografisk hører under Bourgogne, vil man blive skuffet, hvis man tror man finder en bourgogne vin i Beaujolais. Forskellen på Beaujolais klima og jordbund samt druesorter er så store, at ret beset kan sammenhængen mellem Bourgogne og Beaujolais kun gøres ned til at de ligger i samme område rent geografisk.

Beaujolais er en vidunderlig vinregion

Beaujolais er lig med druen Gamay


Beaujolais vin laves ofte på druesorten Gamay, hvilket ikke er en så anvendt druesort på de traditionelle kommercielle masseproducerede vine der sælges i Danmark. Det gør samtidig at druesorten er en anelse ukendt i Danmark. Gamay er en druesort der er svær at finde udenfor Frankrig og i særdeleshed udenfor Beaujolais, derfor tænker mange også på Beaujolais og Gamay som en to-enighed der hænger sammen.
Stort set alt den vin der kommer fra Beaujolais er rødvin, rødvin der altså er produceret på Gamay sorten. Der kommer dog også både hvidvin og rosé fra Beaujolais men i meget små mængder. Disse vine er produceret på de mere klassiske druer som chardonnay og Aligoté.

Vin fra Beaujolais tilhører ofte druesorten Gamay

 

Vinovanos vin fra Beaujolais


Det kan generelt være svært at støve en Beaujolais vin op i dit lokale supermarked. Hos Vinovano har vi dog hele to vine fra den specielle og halv-ukendte region. Det er begge vores vine fra Roland Pignard og hans familie, der har placeret deres gård i Beaujolais. På gården udfører de alt arbejdet manuelt og via håndkraft. Det gælder både når det kommer til hårdt fysisk arbejde som pløjning med hestetrukket plov, men også hele vinifikationen er noget der gøres manuelt.
Det er altså en familie der har kærlighed til gammeldags vinproduktion, og den kærlighed kan smages i deres vin.


Vinovanos vine fra Beaujolais er helt konkret Roland Pignard 2014 – Morgon og Roland Pignard 2014 –  Regnie. To rødvine der adskiller sig fra hinanden ved at være en mere maskulin og feminin vin. Begge vine fremhæver sig ved at være fine alternativer til deres ”moder” region, Bourgogne.

 


Del indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →


0 Komentarer

Efterlad kommentar

Venligst bemærk, at kommentarerne skal godkendes før de bliver vist.