Vinserien: Italien, Veneto

Oprettet af Marie Grøndahl

Vinovano sælger kvalitets vine fra Frankrig, Italien og Spanien. I kommende indlæg vil vi sætte fokus på de forskellige lande, og dets vinregioner for, at finde frem til hver deres unikke kendetegn, så du kan vælge en vin med en god historie, som passer til dig og din smag.

Denne gang er der fokus på regionen Veneto i Italien.

Vin fra Italien
Italien er, sammen med Frankrig, en af de største vinproducenter i verden, og det er det land, som eksportere mest vin. 
Der findes 20 vinregioner i Italien, hvor Piemonte og Toscana er de som dyrker de bedste kvalitetsvin. Der er stor forskel på smagen på vinen fra de forskellige regioner, de nordlige vine er generelt mere elegante, hvor de sydlige har en varme, fylde og sødme.

Veneto
Vindistriktet Veneto ligger i norditalien, mod Lombardiet, Trentino-Alto, Østrig og ned mod Adriaterhavet.
Regionens natur og klima skaber gode forhold til vindyrkning, alperne beskytter og Garda søen giver varme, som giver gunstige forhold i Veneto. Veneto er en af de mest producerende regioner i Italien, og er især kendt for deres tørre hvidvin Soave.


Tip! 
Hvert år i april afholdes der vinmesse i Verona, hvor man kan få smagt på de lækre vine fra området. I år bliver Vinitaly afholdt 15-18 april. Læs mere om arrangementet her.

 

Vinovanos vin fra Veneto
Vinovano har flere vine fra Veneto i Italien. Du kan blandt andet finde en lækker blid mousserende vin, Villa Teresas Prosecco. Den har en frugtkarakter af grønne æbler og melon. Find vinen her.
Du kan også prøve vores lækre Villa Teresa Merlot, en rødvin med aromaer af blomme og kirsebær, med en moden frugtkarakter. Find vinen her.

   

Links
Italienskvin.guide.dk
Vinitaly.com
Vinlex.dk

 


Del indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →


0 Komentarer

Efterlad kommentar

Venligst bemærk, at kommentarerne skal godkendes før de bliver vist.