Vinserien: Frankrig, Coteaux d'Ensérune

Vinovano sælger kvalitets vine fra Frankrig, Italien og Spanien. I kommende indlæg vil vi sætte fokus på de forskellige lande, og dets vinregioner for, at finde frem til hver deres unikke kendetegn, så du kan vælge en vin med en god historie, som passer til dig og din smag.

Denne gang er der fokus på distrektet Coteaux d'Ensérune i Frankrig.

Coteaux d'Ensérune

Coteaux d'Ensérune

Coteaux d'Ensérune er beliggende i regionen Languecoc i Frankrig, ved Orb og Aude floderne og ved UNESCO World Heritage kanal Canal du Midi. 
Coteaux d'Ensérune ligger i et bakket område, med mange bjergskråninger, hvor det kan spores helt tilbage helt til 1730'erne, at vin er blevet produceret der. Området har et lunt middelhavsklima, da det ligger lige ud til middelhavet. 

Coteaux d'Ensérune vinovano

 

Vin fra Coteaux d'Ensérune

Vin fra Coteaux d'Ensérune er dybe udtryksfulde og fyldige vine, efter dyrkelse i middelhavsklimaet. Vinene har en velafbalanceret struktur, grundet områdets havbrise, sol og tempererede varme.
Rødvinene har typisk en rubinrøde farve med krydrede modne frugtaromaer.
Hvidvine som kommer fra regionen er for det meste Chardonney, Saugvignon og Viognier. Vinene har en skøn aromatisk smag af citrus med en urteagtig undertone, med en overdådig og rund følelse. 

Coteaux d'Ensérune vinovano vin

 

Vinovanos vin fra Coteaux d'Ensérune

Hos Vinovano forhandler vi 3 typer vine fra Coteaux d'Ensérune regionen, i Frankrig. Vi har en rød, hvid og rose vin, som alle bliver dyrket af familien Paillet. Vingården, Mas Paillet Mont du Roy, har været ejet af familien i de sidste 4 generationer, hvor de lader deres viden gå fra generation til generation. Familien Paillet dyrker økologisk certificeret vin, med det økologiske Ecocert mærke.  Det betyder at de dyrker på biodynamiske metoder, med økologisk dyrkede druer, uden sprøjtemidler eller kunstgødning. 

Vores Mas Paillet Mont du Roy 2015 rouge er en rødvin, lavet af et blend af Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen har en rund og moden smag af frugt karakter med bløde tanniner. Den kan anbefales til forretter som er kød tungt, da den med sin friskhed og modenhed  komplimenterer godt.

Vores Mas Paillet Mont du Roy 2015 rosé vin har en lys og sart rosa farve, med fin klarhed. Vinen har en moden og fyldig smag, med en fin finesse af aroma. Den har en friskhed med en rig frugt smag, men er trods dette stadig stadig cremet med en blød struktur. Anbefales til den lette forret.

Vores hvidvin, Mas Paillet Mont du Roy 2015 Chardonnay et Viognier, er hovedsageligt produceret på chardonnay druen, som har et spænd fra knastør til fed smag, men der er også tilsat viognier druer, for at opretholde en frisk let smag. Dette giver vinen en rund, ren smag med en karakter af moden frugt og friskhed. Vinen en perfekte ledsager til asiatisk og krydret mad, hvor den lette sødme og krydrede duft, går godt i spænd med maden. 

Links
https://www.vivino.com/wine-regions/coteaux-denserune
http://svareborn.com/category/c/coteaux-denserune.php

Del indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →


0 Komentarer

Efterlad kommentar

Venligst bemærk, at kommentarerne skal godkendes før de bliver vist.