Vinserien: Italien, Beaujolais

Vinovano sælger kvalitets vine fra Frankrig, Italien og Spanien. I kommende indlæg vil vi sætte fokus på de forskellige lande, og dets vinregioner for, at finde frem til hver deres unikke kendetegn, så du kan vælge en vin med en god historie, som passer til dig og din smag.

Denne gang er der fokus på regionen Beaujolais i Italien.

vin fra vinovano frankrig


Beaujolais 
Beaujolais er et område i den sydligste del af Bourgogne i Østfrankrig, som strækker sig ned mod Rhône-dalen. Vinen må dog ikke forveksles med, at være en billig udgave af en Bourgogne vin, da de er meget forskellige grundet klimaet, topografien og jordbunden i området. 
Regionen har et semi-kontinentalt klima med påvirkelser fra Middelhavet vind. Jordbunden kan deles op i to zoner: den nordlige, hvor man primært finder granit, kalksten og skiffer, og den sydligere med rig sandsten- og lerholdig jordbund. Det betyder at vine fra den nordlige del er mere friske, florale med et feminin charme, hvor sydens vine er kraftige, dybe og strukturerede

 

 

Vin fra Beaujolais
I Beaujolais fremstilles der mest rødvin, med kun én producent er hvidvin i området.
Rødvinen fremstilles stort set kun på den blå sort drue Gamay, som oftest laver en lys og let vin, med frugtige og saftige smage. De få hvidvine laves på den grønne Chardonnay eller Aligote drue. Vine fra Beaujolais fremstiller oftest vinen på metoden; kulsyregæring, som giver den mere farve og frugt, uden at den får for mange tannier. 

 

Vin fra vinovano frankrig

Vinovanos vin fra Beaujolais

Vinovano forhandler to gode rødvine fra Beaujolais regionen. 
Vores Roland Pignard 2014 - Morgon er en maskulin og mørk rødvin, som har en moden smag af kirsebærfrugt, noter af tobak og skovbund. Vinen fungerer godt til hoved retter som er kød tungt. Godt alternativ til vine fra Bourgogne.

Vi har også den lidt lettere rødvin Roland Pignard 2014 Regnié som er en feminin vin med en lys og aromatisk smag, af frisk rød kirsebærfrugtkarakter og krydrede noter af hvid peber. Går godt til forretten, med kød.

Begge vine kommer fra familien Pignard. Roland Pignard driver sammen med sin hustru en lille ejendom på 4,5 ha i hjertet af Beaujolais, i Frankrig. Tidligere rådede ejendommen over et større areal, men Pignard valgte at sælge nogle parceller fra for, at være i stand til at udføre alt arbejde manuelt på hele ejendommen. Det vil sige, at de fleste opgaver udføres i hånden, såsom pløjning med hestetrukket plov. I forlængelse heraf foregår vinifikationen efter nænsomme principper, hvor der interveneres mindst muligt. Der tilsættes kun en lille mængde svovl ved tapning for at stabilisere vinene til transport. Roland Pignard er certificeret biodynamisk ved Demeter.


Links
https://www.foetex.dk/vin-spiritus/vores-egen-vinkaelder/vinomraader/beaujolais/pl/beaujolais

Del indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →


0 Komentarer

Efterlad kommentar

Venligst bemærk, at kommentarerne skal godkendes før de bliver vist.