Rødvin

Du finder her Vinovanos udvalg af rødvin. Rødvin bliver fremstillet på røde druer. I modsætning til fremstilling af hvidvin, udnytter man farve- og smagsstofferne i drueskallerne, der er med til at give rødvinen sin karakteristiske farve.

Fremstilling af rødvin

Når man laver rødvin, starter man med at fjerne stilkene og knuse selve druerne inden man igangsætter gæringsprocessen. Jo længere tid man lader rødvinen gære, jo mere smag og fylde vil vinen få. For mange billige vine foregår denne proces over få dage, mens de dyrere rødvine ofte får lov til at stå og gære i flere dage. Generelt gærer rødvin ved en temperatur på 25-30 grader. Efter gæringsprocessen er det meget almindeligt at producenterne lader rødvinen lagre i en længere periode inden den bliver tappet og puttet på flaske. Hovedparten af rødvin der bliver produceret, er beregnet til at blive drukket med det samme, men man kan med fordel lade rødvin blive i flasken i mange år og helt op til 30-35 år, afhængig af vinen. Jo længere man gemmer vinen, jo dybere og kraftigere en smag vil den få og miste meget af den frugtige smag, unge rødvine normalt har.

Servering af rødvin

Rødvin smager bedst når den er serveret afkølet og ikke ved stuetemperatur, som den meget udbredte myte ellers lyder. En temperatur på omkring 16-18 grader er optimal for at få de fleste smagsnuancer ud af rødvinen som muligt. Rødvin er en traditionel vin at servere til hovedretter som f. eks rødt kød eller fjerkræ og er generelt den mest optimale vin at servere til tunge og kødfulde retter. En god rødvin fungerer dog også helt fantastisk til et ostebord med stærke oste, hvor smagene fra osten og rødvinen komplimenterer hinanden.

Vinovanos sortiment

Vinovano har et bredt udvalg af rødvine til alle smage. De 3 store sydeuropæiske vinproducerende lande Frankrig, Italien og Spanien er alle repræsenteret i sortimentet. Du finder b.la populære producenter som PSI, der bliver fremstillet i den populære spanske vinregion Ribera del Duero, men også mindre producenter som Roland Pignard, der gør en dyd ud af at alt arbejdet i forbindelse med vinproduktionen bliver foretaget manuelt. Der er altså rødvin til enhver smag og du vil helt sikkert kunne finde en der passer til præcis det du skal bruge den til.