Antal kalorier i rødvin

Kalorier i rødvin

Hvor mange kalorier er der i rødvin?

Rødvin kalorier er noget der bliver undersøgt ofte. For hvor mange kalorier tager du egentlig ind i kroppen, hver gang du nyder et glas rødvin eller to. Sammensætning af indholdet i en rødvin er lidt svært af definere, men rødvinen indeholder typisk ca mellem 85 og 90 kalorier pr glas, og ca 2g Kulhydrater samt 0,1g proteiner! Så indtager du gerne 1-2 glas når til middagen derhjemme, vil du ofte indtage en del flere kalorier end du måske kunne forvente.


Så Hvis du vil holde vægtabet nede, skal du sandsynligvis begrænse dit indtag af god solid rødvin, til i weekenden.
Her kan du se en tabel over indholdet i et glas rødvin, bemærk at det er baseret på cirka tal:

Kalorier

Kulhydrater

Proteiner

1 Glas

85

2,1

0,1

2 Glas

170

4,2

0,2

3 Glas

255

6,3

0,3

4 Glas

340

8,4

0,4

5 Glas (ca en flaske)

425

10,5

0,5

 

Hvad indeholder rødvin?

På tabellen fremgår det hvor mange kalorier der er i rødvin. I rødvin er der dog også andet end bare kalorier, du får også en lille mængde kulhydrater og en endnu mindre mængde proteiner når du drikker rødvin. Altså kan man godt få dækket mindre mængder af sine kulhydrat og protein behov men det er selvfølgelig ikke en holdbar eller anbefalelsesværdig løsning, for så skal du drikke rødvin i så store mængder, at det nok er mere skadeligt end som så. Selvom man næsten aldrig kan få for meget rødvin i vores verden ;-)

Hvad gør rødvinen godt?

I bund og grund er lidt rødvin, faktisk god for dig. Undersøgelser viser at hjerte-kar-systemet og lungerne, nyder de antioxidanter og de plantestoffer som rødvin vil indeholde. Så i små mængder, kan man faktisk i en lidt sjov vending sige at rødvin er godt for dig. Men som alt andet, vil for meget af noget være skadeligt. Det er derfor vigtigt at drikke med omtanke, da den alkohol vinen indeholder, er langt mere skadelig i større mængder end den lille mængder antioxidanter du vil få af en flaske rødvin.
Man kan derfor godt, uden at have dårlig samvittighed, nyde et glas vin når man skal hygge sig om aftenen. Men som vi har skrevet længere oppe, lad endelig vær med at drikke for store mængder af gangen. Det skyldes også at antallet af kalorier i et glas rødvin er på ca 85. Drikker du en flaske eller to, når du altså op på meget store mængder kalorier, kalorier som eventuelt vil give dig et dagligt kalorie overskud og dermed øge din kropsvægt - det handler om at nyde med omtanke. Så smager vinen også bedst.

Er du ligeglad med antallet af kalorier, og vil du ikke lade det afholde dig fra at nyde et glas rødvin?
Så kan du altid se vores udvalg af rødvin her.