Fransk rødvin

Fransk rødvin

Fransk rødvin er den måske mest kendte vin i verden. Mange har en mening om den, og mange har smagt den. Det skyldes især den store produktion af Fransk vin der er. Det estimeres at der bliver produceret ca 7-8 milliarder flasker fransk vin hvert år. Fransk rødvin er særdeles populært på middagsbordene rundt omkring i de danske hjem, og mange nikker genkende når de hører en fransk drue eller region bliver nævnt. Frankrig er det land der producerer mest vin årligt og de har derudover det næststørste vindyrkningsareal i verden - kun overgået af Spanien. 
Vil du vide mere om Frankrig og deres vinegioner, kan du blive klogere ved at se vores guide til Italienske og Franske vinregioner

Fransk rødvin baseret på region

Fransk rødvin produceres mange steder, og du kan måske kende de mest velkendte regioner som, bordeaux, alsace, champagne eller bourgogne. Den franske vin der kommer herfra, er meget anderledes fra region til region og det skyldes mange ting. En ting er at ikke hver region, producerer vin på samme måde, alle vingårde i diverse regioner har deres egne metoder, der påvirker smagen. Men også klimaet er en stor faktor når det kommer til produktion af fransk vin og rødvin generelt. Grundlæggende er det dog, at det franske klima er helt ideelt til produktion af vin. Det er ikke alt for varmt, men det er heller ikke alt for koldt. Dette er kendetegnende i italien eksempelvis hvor det sydpå, kan være rigtig varmt det meste af året. 

Druernes i fransk rødvin

Ligesom de franske vinregioner er vældig kendte, er de franske druesorter ligeså. Det skyldes i høj grad også at druesorterne er så anerkendte at de bruges internationalt. Det drejer sig blandt andet om Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay. Det er både druesorter der bruges til at producere eksklusive vine, men også druer der anvendes i de vine man kan finde i sit lokale supermarked - Hvor mange har ikke drukket en fransk rødvin lavet på en Merlot drue? 
Alle druesorter bruges dog ikke overalt i Frankrig, da Frankrig som det store vinland det er, selvfølgelig har en vinlovgivning. Den dikterer hvilken druesort der må bruges på hvilket område. Dette er også grunden til at man ofte støder på at druesorten er tæt forbundet med regioner i Frankrig. 

 Fransk rødvin er kendt for sine anerkendte druesorter

 

Fransk rødvin og deres kvalitet

Fransk rødvin er anerkendt i hele verden, det er den grundet den gode smag og kvalitet enhver vin har. Den høje kvalitet skyldes især den franske vinlov og dens sikring af forbrugerens betingelser altid er opfyldt. Det er så omfattende en kvalitetsstempling, at alle store vinproducerende lande skal overholde lovgivningen. Lovgivningen er med til at sikre at hver enkel region, producerer vin der afspejler regionen i smag, konsistens og ikke mindst kvalitet. På den måde overholder fransk rødvin sin regions kendetegn, og du er derfor i sikre hænder hvis du holder dig til de regioner du kan lide.