Italiensk Rødvin

Italiensk rødvin


Italiensk rødvin er kendt og ikke mindst elsket mange steder i verden. 
Især i Danmark er rødvin fra Italien meget populært. Når det drejer sig om Italiensk rødvin, er der et stort udvalg at vælge imellem da Italien har 20 distrikter der producerer vin. Kun ganske få af de 20 distrikter der producer vin i Italien, er kendt af den almene befolkning. Ønsker du at gå i dybden med Italien og deres vinproducerende regioner, kan du læse mere i vores guide om Italienske og Franske vinregioner

Italiensk rødvin fra nord og syd


Italiensk rødvin er meget forskellig fra distrikt til distrikt grundet Italiens klima variation fra nord til syd. Det gør at der er stor forskel på regionerne og de forhold vinen produceres under. I de nordlige vinregioner er der et klima der generelt er køligere end nede i det sydlige Italien. Veneto er en region der ligger i den nordlige del af Italien. En region der er repræsenteret her hos Vinovano i form af en udsøgt italiensk rødvin som Tonon familien producerer.

Geografisk indflydelse på Italiensk rødvin


Forskellen i klimaet er ikke det eneste der gør en forskel, når der skal produceres dejlig italiensk vin. Det er også mere biologiske og geografiske forhold der gør en forskel i vinproduktionen. Det er eksempelvis landskabets opbygning, eller den sammensætning af jord der er i regionen. Mange mener at jordens kemiske sammensætning giver smag til vinen, det er dog ikke noget der er bevidst 100% videnskabeligt. 

 

Italiensk rødvins har en stor variation alt efter hvilken region den er produceret i

Italiensk rødvin og mad 

Den italienske vin er baseret meget på det italienske køkken. Det siges at hver enkel person i Italien har et tæt forhold til vin, og er i stand til at sammensætte en vin alt efter måltidet. Da det Italienske køkken er så stort, er variationen af italiensk vin og rødvin også stort.