Månedens vin November: Ribera Del Duero, PSI 2016

Månedens vin er denne gang spanske PSI 2016 rødvin fra Ribera Del Duero produceret af danske Peter Sisseck.

Sommeren er slut, og det er ved at være koldt udenfor. Så hvorfor ikke gøre det lækkert for dig selv med denne vin i topklasse? PSI'en er i sin 2016 udgave, et pragteksemplar på en intens vin, der med sin dejlige smag bølger i munden. 
Den velegner sig særligt godt til rødt kød, eller gode franske oste på trods af sit spanske ophav.   

 

PSI Pingus 2016

Om vinen

PSI 2016 har en skøn lethed og tanniner der viser sig at være særdeles fine, selvom man kan smage vinens kant og særlige karakter. PSI bliver produceret ud fra devisen, kvalitet over kvantitet, hvilket kan smages hver eneste gang du sætter glasset til munden.

 

Om området

PSI er en vin der bliver produceret af danskeren, Peter Sisseck, i samarbejde med en række vinbønder i regionen Ribera del Duero der er placeret i det nordlige Spanien. Regionen ligger langs duero floden, deraf en tredjedel af navnet på regionen. Ribera del Duero har gamle vinstokke, der er meget lavtydende og derfor giver druer til produktion af en høj kvalitet. I regionen bliver der primært anvendt røde druer og evnen til at anvende de følsomme druer er derfor særligt god i denne region. 
PSI vinen gennemgår vinifikationen i Peter Sissecks egne kældre, hvor gæringen og lagringen sker på beton og egetræsfade. Før i tiden blev bønderne betalt efter hvor meget de producerede, Peter Sisseck lavede dog om på denne ordning da han kom til, og fokus for bønderne nu er kvaliteten i druerne. 

 

Køb den her